Isala klinieken slaan eerste paal bouw parkeergarage

Foto van auteur

De nieuwbouw van Isala klinieken is begonnen, de eerste paal is geslagen voor de parkeergarage op locatie Sophia. Deze parkeergarage maakt de nieuwbouw van het ziekenhuis op de huidige parkeerplaatsen aan de dokter Van Heesweg mogelijk. 

Lex van Gool, kaakchirurg en voorzitter Stuurgroep Bouw, heeft samen met Gerry Krol, verpleegkundige van het jaar de officiële handeling verricht. ‘Wij zijn erg blij dat na jaren van voorbereidingen de bouwactiviteiten nu daadwerkelijk van start gaan. Om deze mijlpaal te vieren, trakteren wij alle medewerkers en patiënten op gebak,’ aldus Van Gool.

De nieuwe parkeergarage biedt ruimte aan 710 auto’s en heeft een vloeroppervlakte van drieënhalf voetbalvelden. Evenals het nieuwe ziekenhuis krijgt de parkeergarage een organische bouwstijl met veel aandacht voor groene elementen in de vorm van bomen, bamboe en andere beplanting. De garage krijgt vier bouwlagen en een korte looproute naar het ziekenhuis. De verwachting is dat in de zomer van 2007 de eerste auto’s de parkeergarage binnenrijden. 

Tijdens de nieuwbouw van het ziekenhuis kunnen patiënten en bezoekers hun auto in de parkeergarage kwijt. De Isala klinieken zoeken voor hun medewerkers tijdelijke parkeergelegenheid in de buurt van het ziekenhuis. Als de nieuwbouw in 2011 gereed is, zijn er onder het nieuwe ziekenhuis voldoende parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers. De medewerkers kunnen hun auto dan in de parkeergarage kwijt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)