Het weer in het weekend: Veel zon en droog

Foto van auteur

Lubeckplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – In het weekend is het droog en de zon straalt vele uren ongehinderd op Zwolle. Zaterdag zouden er nog een paar plukken bewolking langs de verder blauwe lucht kunnen trekken. Zondag is het compleet wolkeloos. De nachten verlopen ook helder, waardoor het afkoelt en we ‘s ochtends beginnen met een temperatuur net boven of net onder het vriespunt.

Op de grond wordt het kouder, daar is lichte vorst waarschijnlijk. Plaatselijke gladheid door bevriezing van natte plekken is zaterdagochtend mogelijk. Er is ook kans op mistbanken, die na zonsopkomst oplossen. Zondagochtend is alles opgedroogd en is er ondanks de nachtvorst geen kans meer op gladheid. De wind is zaterdag minimaal vanuit het zuiden. Zondag iets meer wind; matig uit het zuidoosten. De maximumtemperatuur op beide dagen ligt rond 8 graden, maar met weinig wind en plenty zon is het prima uit te houden buiten.

Het zal niemand verbazen dat we dit rustige en droge weer te danken hebben aan een hogedrukgebied. Het ligt met het centrum boven Oost-Europa. Oceaanstoringen worden afgebogen en bereiken ons tot en met maandag niet.

Maandag is ook nog een droge dag met zon. De middagtemperatuur is ongeveer 9 graden. Er komt vanuit het westen sluierbewolking binnen drijven. Die hoort bij een front dat Zwolle dinsdagochtend met dikkere bewolking en regen passeert.

Na dinsdag neemt een volgend hogedrukgebied de regie over. Het blijft droog en de wind zoekt de oosthoek op. Dat betekent lagere temperaturen overdag.