Het weer: Zonnig met zuidoostenwind

Foto van auteur

Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend vroeg is het helder boven Zwolle. Het vriest licht. De lucht is droog, zodat het autoruiten krabben wel eens mee kan vallen. De februarizon staat de hele dag aan een blauwe hemel. Regen is niet van toepassing.

In de middag komt vanuit het westen witte sluierbewolking binnen, waar de zon gemakkelijk doorheen schijnt. Het kwik stijgt naar ongeveer 9 graden. Er staat ‘s middags een matige wind, een volle kracht 3 uit het zuidoosten. De zon schijnt ook vanuit het zuiden op de stad. Dit maakt het lastig om uit de wind en tegelijk in de zon te zitten. Misschien dat het sommige Zwollenaren toch lukt. Dan voelt het aangenamer aan dan 9 graden doet vermoeden.

Dit droge en zonnige weer hebben we te danken een groot hogedrukgebied met het centrum boven Polen. Dinsdag probeert een front vanuit het westen regen naar onze omgeving te brengen. Bewolking bereikt ons zeker, maar het is nog even de vraag hoe nat het wordt. Mogelijk verpietert het front boven onze regio.

Na deze dip op dinsdag knapt het weer woensdag mooi op. Het is droog met zon en waarschijnlijk niet te veel bewolking. De wind komt uit het oosten en de temperatuur gaat naar 10 graden. Donderdag hebben we die middagtemperatuur ook. Het is een droge dag met mogelijk iets meer wolken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)