Het weer: Zonnige start, later meer bewolking en in de nacht regen

Lassuslaan
Foto: Ank Pot

Woensdag start frisjes in Zwolle, maar de zon is erbij en er staat nauwelijks wind. ’s Nachts is het opgeklaard, waardoor de temperatuur ’s morgens vroeg richting het vriespunt is gedaald. Op de grond kan het iets vriezen. Woensdagmiddag is het ongeveer 8 graden. De zuidwestenwind neemt dan toe naar matig, kracht 3.

Een frontensysteem koerst vanuit het noordwesten op ons af. In de middag en avond verschijnt steeds meer bewolking boven de stad. Tegen middernacht valt daaruit de eerste regen.

Het regent in Zwolle vooral in de eerste helft van de nacht naar donderdag. De achterkant van het front passeert in de tweede helft. Brede opklaringen volgen in het kielzog en zorgen voor een zonnige donderdagochtend. Ook de rest van de dag houdt de zon de overhand en het blijft droog. Er staat wind uit het westen tot noordwesten.

Vrijdag en in het weekend heeft de zon het moeilijk. Omvangrijke zones met bewolking trekken over vanuit het westen. Die brengen zaterdag waarschijnlijk licht gemiezer en in de nacht naar zondag meer regen. De wind trekt aan uit het zuidwesten tot westen. Zachte lucht wordt aangevoerd, vrijdag nog een temperatuur rond 8 graden, in het weekend stijgend richting 10 graden.

Foto 1
Lassuslaan - Foto: Ank Pot
Lassuslaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)