Meander College doet mee aan Toekomstverkiezing

Foto van auteur

Zwolle – Tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart doet het Meander College in Zwolle mee aan de Toekomstverkiezing. Hiermee richt de school haar vizier op een goede leefomgeving in 2050 voor iedereen.

Sommige middelbare scholieren mogen dit jaar voor het eerst stemmen. Voor de meesten van hen is de lokale politiek echter een ver-van-mijn-bed-show. De leerlingen zien geen actieve rol voor zichzelf bij de keuzes die gemaakt gaan worden. Toch kunnen onderwerpen uit de partijprogramma’s bepalend zijn voor de manier waarop hun toekomstige leefomgeving er uit zal komen te zien.

Het Meander wil hier verandering in brengen. In de aula van de school staat deze week een verkiezingskraam met twaalf verschillende toekomstrollen. Deze rollen zijn verwoord in mogelijke bijdrages aan een goede wereld en voorzien van een passende illustratie.

Elke leerling krijgt een stem en kiest via een digitale stembus de rol die hem/haar het meeste aanspreekt. De uitslag van deze verkiezing zal worden gepresenteerd aan de nieuwe Zwolse gemeenteraad. Meer informatie op: www.toekomstverkiezing.nl.