Het weer in het weekend: Tot zondagmiddag zonnig, winderig en droog

Foto van auteur

De Fundatie
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Het is prima weekendweer in Zwolle. Dit is te danken aan een krachtig hogedrukgebied dat met het centrum van Denemarken verder naar het noordoosten schuift. Hierdoor wordt droge lucht naar onze omgeving geblazen.

Dat gebeurt met een straffe en vlagerige oostenwind, kracht 4. De lucht is blauw en schoon, bewolking van betekenis is er tot zondagmiddag niet. In de nachten is er kans op een beetje vorst aan de grond. Overdag in de wind stijgt de temperatuur ‘s middags naar 12 graden. In de binnenstad van Zwolle mag je daar gerust 2 graden bij optellen. Maar ook daar zal de oostenwind wel weten door te dringen. De zonneschijn van vroeg tot laat maakt veel goed.

Zondag komt vanuit het zuidwesten bewolking opzetten. Deze hoort bij een storing die in de middag of avond mogelijk een bui over Zwolle heen stuurt. De wind wordt dan veel zwakker.

Deze verstoring is van korte duur. Maandag komt de zon gewoon terug. Er zijn ook wolken, met slechts een kleine kans op neerslag. De temperatuur gaat omhoog naar 17 graden.

Vanaf dinsdag komen we onder invloed van een hogedrukgebied boven Engeland. In de nieuwe week is het droog en zacht lenteweer met weinig tot geen bewolking. De wind is zwak uit oostelijke richtingen.