Het weer: Zonneschijn en oostenwind

Bloesemknoppen openen zich in de zon.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdag schijnt de zon breeduit op Zwolle en het blijft droog. Vanaf zonsopkomst om 7.05 uur tot zonsondergang om 18.28 uur is de lucht strakblauw. Een enkel wit wolkje ontstaat rond het middaguur misschien. De dag start met een temperatuur in de buurt van het vriespunt. Op de grond vriest het voor zonsopkomst op veel plaatsen een beetje.

Autoruiten krabben hoeft waarschijnlijk niet omdat de aangevoerde lucht droog is. Er staat een schrale oostenwind, die ’s middags met een volle kracht 3 door de stad blaast. De thermometer geeft vrijdag maximaal 9 graden aan, maar de kille bries drukt de gevoelstemperatuur. Het is buiten zaak om een beschutte plek te zoeken. In de nacht iets minder wind.

Zaterdag is ook zo’n droge, zonovergoten dag met oostenwind. Aan de blauwe lucht verschijnen wat vliegtuigstrepen en sluierwolken waar de zon geen hinder van heeft. Het zonnige weerbeeld houdt stand en de temperatuur boekt winst. Ongeveer 11 graden is het in de middag, na een koude nacht.

In de nacht naar zondag drijven uit het zuidwesten wolken binnen. Deze horen bij een storing die boven het zuiden van Europa actief is. Zwolle krijgt daar zondag meer bewolking van mee. Regen valt er niet uit. Maandag is de situatie weinig anders, met een iets grotere kans op een spatje regen.

Foto 1
Bloesemknoppen openen zich in de zon. - Foto: Obbe Bakker
Bloesemknoppen openen zich in de zon.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)