Het weer in het weekend: Uitbundig zonnig en vooral later op de dag stapelwolken

Foto van auteur

Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag is het uitbundig zonnig in Zwolle. De lucht kleurt blauw, met in de middag tevens stapelwolken. Ze zijn decoratief en kunnen geen kwaad. Het blijft droog.

De oostenwind speelt een bepalende rol, want hij is met kracht 4 nogal energiek. Er wordt tijdelijk iets warmere lucht aangevoerd. In de ochtend beginnen we al met een graad of 10, in de middag is 19 à 20 graden op de Zwolse thermometers mogelijk. Wie daar optimaal van wil profiteren, doet er goed aan de luwte te zoeken. Vol in de vlagerige oostenwind voelt het beduidend koeler aan. De avond en nacht naar zondag verlopen helder. Het kwik daalt naar ongeveer 8 graden.

Zondag verschijnt vanuit het oosten iets meer bewolking, maar het zonnige en droge karakter van het weer blijft behouden. In de avond is er een kleine kans dat een stapelwolk zich ontwikkelt tot een buienwolk. De wind komt uit het noordoosten met kracht 4, ook op zondag dus een forse bries. In de avond en nacht afnemende wind. De temperatuur doet een eerste stap terug: een maximum van 17 graden in de middag.

Maandag zou een dag met regen kunnen zijn, maar hoe dat precies uitpakt is nog onzeker. Dinsdag en woensdag zakt de temperatuur flink weg. Zwolle blijft ’s middags onder de 15 graden en ook de nachten worden weer kouder. Dat wordt even wennen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)