Het weer: Zonnig en ‘s middags warm

Foto van auteur

Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag kan het in Zwolle maar liefst 20 graden worden. Warm voor de maand maart. De kans daarop is midden in de stad het grootst en die temperatuur wordt natuurlijk pas in de middag gehaald. Je moet trouwens eerst nog even door een frisse ochtend heen.

‘s Morgens vroeg is het slechts een paar graden boven nul. Tot vorst aan de grond komt het waarschijnlijk niet meer, dat gebeurde maandagochtend nog wel. Als de zon boven de daken uit komt, gaat het kwik gestaag in de lift dankzij volop zonneschijn, de hele dag. De zuidoostenwind doet erg weinig, wat helpt om de boel op te warmen. Er zijn nauwelijks wolken te bekennen boven Zwolle. Regen is niet aan de orde dinsdag.

Het sterke hogedrukgebied waaraan we het zonnige en droge weer te danken hebben, komt met zijn centrum nog dichterbij. Het ligt de komende dagen boven ons hoofd. Het lenteweer houdt stand en regenstoringen blijven op ruime afstand.

De windrichting verandert wel. Woensdag draait de wind naar het noordoosten, waar een tikje minder warme lucht vandaan komt. Dat briesje is echter niet sterk te noemen. Bij stralende zonneschijn gaat de temperatuur ‘s middags gewoon omhoog naar 17 à 18 graden.

In de tweede helft van de werkweek wordt het iets minder warm, maar met de zon zit het wel snor.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)