Het weer: Zonnig en warm na een frisse start

Foto van auteur

Papendwarsstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is een volop zonnige en warme dag in Zwolle. De vroege ochtend is fris met een temperatuur slechts enkele graden boven nul. Maar het kwik loopt rap op, goede kans dat ’s middags in de stad een zomerse 25 graden wordt bereikt. Dit met dank aan een hogedrukgebied boven onze omgeving.

Er is weinig wind uit uiteenlopende richtingen, zodat de gevoelstemperatuur niet gedrukt wordt. Een groot deel van de maandag is er nauwelijks een wolkje te zien. Aan het eind van de middag en in de avond komt sluierbewolking opzetten vanuit het westen. Die wolkensluiers worden dikker in de nacht. Dit heeft te maken met een weinig actief front, dat dinsdag over Zwolle schuift. De wolken doen niet veel meer dan zonnestraling dempen. Dinsdagavond is er een kleine kans dat er een drup regen uit valt, overtuigend ziet het er allemaal niet uit.

Dinsdag onder de wolkenvelden stijgt het kwik nog naar een mooie 23 graden, niks mis mee. Wel trekt de zuid– tot zuidwestelijke wind aan naar matig, kracht 3. Na dinsdag is het duidelijk koeler dan in het begin van de week. De zon is elke dag van de partij in gezelschap van wolken. Woensdag is het droog, donderdag en vrijdag is er kans op een bui.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)