Het weer: Zonnig en warm

VARO Energy Terminal Zwolle
Foto: Hans Smit

Dinsdag is het droog, zonnig en warm in Zwolle. Een zomers temperatuurniveau van 25 graden wordt in de stad waarschijnlijk gehaald, wat maandag nog niet lukte. Het ochtendminimum is zo’n 9 graden. De wind komt uit het noorden tot noordoosten en is matig, kracht 3.

Bewolking is er boven de Noordzee in overvloed. Deze wil onze richting op komen, maar lost boven land grotendeels op. De zon houdt de regie vanuit een hemel die niet meer zo diepblauw is als in het weekend, want er zit meer vocht in de lucht.

Dinsdagmiddag zien we middelbare en hoge bewolking verschijnen. Deze is opgewekt door buienactiviteit boven Oost-Europa. Mogelijk wordt de middag– en avondzon daar een beetje door getemperd. De buien blijven boven Duitsland.

Woensdag hebben we die wolken uit het oosten ook. Het weer blijft tamelijk zonnig van karakter, de temperatuur valt ‘s middags echter een tikje lager uit, ongeveer 23 graden. Mogelijk overschrijdt een enkele bui uit Duitsland later op de dag de oostgrens van Nederland. De kans is klein dat Zwolle zo’n bui te zien krijgt.

De wind verlaat in het weekend eindelijk de noordhoek en zoekt het oosten op. Dat is geen onbelangrijke verandering, want daardoor gaat zomerwarme lucht op transport naar onze omgeving. Voor het weekend wordt een middagtemperatuur van maar liefst 25 tot 30 graden berekend. Er is veel zon in Zwolle en de kans op een bui is zeer gering.

Foto 1
VARO Energy Terminal Zwolle - Foto: Hans Smit
VARO Energy Terminal Zwolle
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)