Bouw fietstunnel Hessenweg begonnen

Foto van auteur

Foto: ProRail

Zwolle – Aan de Hessenweg in Zwolle wordt een nieuwe fietstunnel aangelegd. De tunnel moet op de fietsroute tussen Zwolle en Ommen voor meer veiligheid voor zowel fiets- als treinverkeer zorgen, meldt ProRail in een persbericht.

Dura Vermeer en ProRail voeren dit project uit in opdracht van de provincie Overijssel. De werkzaamheden zijn deze week begonnen. In de huidige situatie kruist de Hessenweg de spoorlijn Zwolle – Meppel via een spoorwegovergang en rijdt het autoverkeer over het nieuwe tracé van de N340. De spoorwegovergang verdwijnt en op die plek wordt de tunnel aangelegd. De tunnel wordt voorgebouwd op een bouwlocatie in de buurt van de Hessenweg.

De overweg aan de Hessenweg is al afgesloten voor al het verkeer. Er geldt voor fietsers een omleidingsroute, die gedeeltelijk langs het nieuwe tracé van de N340 loopt. De voorgebouwde tunnel wordt in het najaar van 2022 ingeschoven. Naar verwachting kunnen fietsers in de zomer van 2023 gebruik maken van de nieuwe tunnel.

De aanleg van de tunnel maakt deel uit van een pakket van provinciale maatregelen voor de verbetering van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de N340, N48 en N377. Een groot deel ervan is inmiddels uitgevoerd.