Grote Markt nieuwe locatie ijsbaan in 2007?

Foto van auteur

Na enige strubbelingen bij de opening kan er vanaf vandaag dan toch echt geschaatst worden in de Zwolse binnenstad. De ijsbaan staat er weer. 

Weblog Zwolle vraagt zich af waarom de ijsbaan niet meer naar de Diezerstraat wordt betrokken. Het vernieuwde plein van de Grote Markt zou een plek bij uitstek moeten zijn. Het is de mainstream van de Zwolse binnenstad, en momenteel ligt het er maar wat verlaten bij, de kerstboom en de tijdelijke poffertjes kraan vallen eigelijk in het niets. Hoe mooi zou het kunnen zijn om juist daar de ijsbaan in 2007 neer te laten zetten, voeg hierbij een aantal mogelijkheden voor horeca aan toe en Zwolle zal gaan opleven tijdens de feestdagen. 

Heren gemeenteraadsleden: Misschien iets om over na te denken voor onder de kerstboom..

Meer info: Zwolle on ice

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Grote Markt nieuwe locatie ijsbaan in 2007?”

 1. Uit betrouwbare bron vernomen dat inderdaad een volgend jaar de ijsbaan verhuist naar de Grote Markt. Samen met een echte Kerstmarkt. Dus weblog denkt in de goede richting…

 2. dat lijkt mij nu echt eens mooi. in steden als groningen en enschede is dit ook zo en ik vind dat het erg veel gezelligheid uitstraalt als je het allemaal leuk aankleed hoop zeker dat ze dit gaan doen.

 3. De ijsbaan in het hart van onze historische binnenstad – op de Grote Markt – is al vanaf het moment dat de eerste “mobiele ijsbaan” enige jaren geleden naar Zwolle werd gehaald mijn grootste wens geweest. Ik was er toen nauw bij betrokken en wil mij er het komend jaar zeker voor inzetten, dat deze plaats d?© nieuwe locatie zal worden. IJsbaan, poffertjeskraam en kerstmarkt op de Grote Markt is voor mij zeker een uitdaging.
  E?©n opmerking nog mijnerzijds: De huidige gemeenteraad bestaat niet alleen uit heren, want er zitten bijna evenveel dames is.
  Mike en Tommie, kan men op jullie hulp rekenen als wordt voorgesteld dit prachtige plan op de Grote Markt proberen te realiseren? Er zullen n.l. een behoorlijk aantal vrijwilligers nodig zijn voor hand en spandiensten!

 4. Ik ben voor, hoe meer activiteiten hoe beter
  Als binnenstadbewoner vanaf mijn geboorte ben ik voor meer dingen doen in de binnenstad, graag meer festivals, haal het bevrijdings ook weer naar het centrum, vroeger plm 10 jaar geleden was dit goed en waarom nu niet meer. Soms lijkt Zwolle wel een dorp

 5. Wij zijn vanmiddag een uurtje gezellig wezen schaatsen.
  Voor de mensen die nog van plan zijn te gaan;
  zorg dat je er bent voor elk heel uur.
  Wij kwamen om vijf voor half drie, en wilde dus entreekaarten kopen
  en schaatsen huren, en kregen te horen dat dat wel mogelijk was,
  maar dat iedereen om drie uur van de baan werd gehaald,
  en dat je dus weer opnieuw een kaartje moet kopen en schaatsen
  moet huren, dus opnieuw moet betalen, omdat ze anders niet kunnen controleren wie er langer dan een uur schaatst en wie schaatsen gehuurd hebben.

 6. Lijkt me een slecht idee. Bij het minste geringste evenement is de grote markt al een “grote” bottleneck, dus als je daar voor meerdere weken een ijsbaan gaat neerleggen dan wordt dat een ramp. De huidige plek of het plein voor het gemeentehuis (waar ie al eerder heeft gelegen) lijken me veel geschiktere plaatsen.

 7. Ijsbaan bij het gemeentehuis? Was zeker voordat ik geboren was dan heb dat nog nooit meegemaakt namelijk.

  Het enige wat ik weet is bij het postkantoor en rode torenplein.

Reacties zijn gesloten.