Het weer: Veel minder wind, nog wel kans op een bui

Foto van auteur

Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag komt het weer in Zwolle tot bedaren. Er is nog kans op een winterse bui, terwijl de wind zich stukken rustiger houdt. Een matig briesje, kracht 3, uit richtingen rond west. Een heel verschil met de onstuimigheid van donderdag.

In het begin van de middag trekt misschien nog een laatste bui over. De buiigheid is daarna duidelijk aan het inzakken. De zon boven Zwolle heeft te kampen met een wolkenpakket dat bij een actieve storing hoort die over Frankrijk naar het oosten loopt. De Franse neerslag bereikt ons niet, maar doorbrekende zonnestralen zijn vrijdag een kwestie van geluk. In de middag komt de wind uit het noordwesten. Het blijft met een maximumtemperatuur van ongeveer 9 graden aan de koele kant. ‘s Morgens vroeg is het amper boven nul.

Zaterdag heeft twee gezichten. Een buiig gezicht, afgewisseld met een zonnig gezicht. Vanuit het noordwesten komen in de ochtend meteen al buien op Zwolle af. Rond het middaguur loop je de meeste kans op een nat pak. De noordwestenwind is matig, kracht 3 tot 4. Het kwik stijgt niet hoger dan ongeveer 8 graden. Tijdens een bui en in de wind voelt het heel wat kouder aan.

Zondag belooft de betere dag van het weekend te worden. De zon krijgt meer openingen tussen de wolken en de buienkans is gering. Rond het middaguur heeft Zwolle een licht verhoogde kans om nat te worden. De middagtemperatuur is ongeveer 9 graden.

Maandag blijft het onder zon en sluierbewolking droog. Het kwik klimt uit het dal, een maximum van ongeveer 12 graden wordt berekend. Dinsdag gaan we richting 19 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)