Het weer: Zonnig en warm, vanaf de middag mogelijk een bui

Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Maandag schijnt de zon een groot deel van de dag boven Zwolle. Het wordt zomers warm, net als op zondag gaat de temperatuur in de stad in de lift naar 26 graden. ’s Ochtends is het met zo’n 14 graden ook niet koud te noemen. Aanvankelijk zijn slechts sluierwolken en vliegtuigstrepen te zien.

Droog blijft het tijdens de eerste helft van de dag. Vanaf het middaguur moet je verdacht zijn op een bui waar onweer in kan zitten. In het begin van de avond is de kans daarop het grootst. De buiigheid is sterk plaatselijk, een paar kilometer afstand kan het verschil uitmaken tussen natte en droge straten. In een bui zijn windvlagen mogelijk. Verder is de wind zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuiden tot zuidoosten.

De buien luiden niet meteen een weeromslag in. Dinsdag krijgt de zon weer ruim baan en de wind zit nog in de warme zuidoosthoek. In de avond is er een kleine kans dat een bui op de proppen komt, de meeste activiteit lijkt boven België te blijven steken.

De buien hangen samen met een storing boven Frankrijk en de Alpen. Deze schuift in de loop van de week op in onze richting. Woensdag verwachten we er duidelijk meer bewolking van, donderdag gevolgd door serieuze buiigheid. Buiten de plaatselijke buien om is de afkoeling later in de week niet dramatisch. Volgens de huidige berekeningen houdt Zwolle tot en met vrijdag middagtemperaturen iets boven de 20 graden.

Foto 1
Zwartewaterallee - Foto: Ank Pot
Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)