Mout Bierfestival terug in Park de Wezenlanden

Foto van auteur

Foto: Maurice Vogels (Nevel)

Zwolle – De gezelligste biertuin van Zwolle keert van 1 t/m 3 juli terug naar Park de Wezenlanden. Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek en allerlei activiteiten verandert Park de Wezenlanden in een walhalla voor de levensgenieter.

Het is de tweede keer dat Mout Bierfestival plaatsvindt Zwolle. Na het succes van een aangepaste editie vorig jaar, keert het festival dit jaar terug naar Park de Wezenlanden. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) aanwezige brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het belooft het een editie te worden als nooit tevoren.

Tinus Weijkamp, oprichter van Mout Bierfestival: “Zwolle voelt als thuiskomen! We kijken enorm uit naar dit festivalweekend. Afgelopen editie hebben we kunnen ervaren hoeveel speciaalbier-liefhebbers uit Zwolle en omgeving ons festival en de speciaalbieren wisten te vinden. We kunnen niet wachten om Zwolle te trakteren op drie dagen lang smaaksensatie.”

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik.

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeler & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. Verwacht een breed muzikaal programma met de beste boogie, rockabilly en funk. In samenwerking met Poppunt Overijssel wordt op zondag zelfs het podium gevuld met lokale helden!

Er zijn wederom speciale proeverijen onder begeleiding van dé favoriete biersommelier van Nederland: Arvid Bergström. Ook aan de fijnproevers is gedacht met eten uit onze speciale beerkitchen: van BBQ-gerechten tot lekkere vega burgers. Kortom, het belooft een editie te worden waar alles uit de kast getrokken wordt.

Tickets voor Mout Bierfestival zijn vanaf vrijdag 15 april 10.00 uur verkrijgbaar voor € 9,50 (inclusief € 2,- borg en exclusief € 1,50 servicekosten) via www.moutbierfestival.nl. Er is ook een beperkt aantal Early Beer Tickets verkrijgbaar voor € 7,50 (inclusief € 2,- borg en exclusief € 1,50 servicekosten).