Programma Mout Bierfestival Zwolle bekend

Foto van auteur

Foto: Maurice Vogels (Nevel)

Zwolle – Mout Bierfestival keert terug naar Park de Wezenlanden in Zwolle. Na een aangepaste editie vorig jaar, is het programma dit jaar uitgebreid met onder meer livemuziek in samenwerking met Poppunt Overijssel.

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli zijn er diverse lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström en is er vermaak voor jong en oud. Early Beer-tickets voor Mout Bierfestival Zwolle zijn al uitverkocht, reguliere tickets zijn nog verkrijgbaar.

Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout: “Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven. Uiteraard mag je de bieren van de heren van Rock City uit Amersfoort niet missen, evenals de prachtige bieren van het Amsterdamse Two Chefs Brewing en het Enschedese Stanislaus Brewskovitch. Uit het buitenland verwelkomen we de toppers van The Garden en Mad Scientist.”

Op Mout Bierfestival Zwolle zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. Zo zijn de lokale brouwerijen CHAOS bieren (Wijhe), Davo (Deventer) en Stanislaus Brewskovitch (Enschede) aanwezig.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Brouwerij Dockum, Baxbier, De Blauwe IJsbeer en meer. Ook de internationale brouwerijen worden volop vertegenwoordigd, met onder andere The Garden (Kroatië), Mad Scientist (Hongarije) en Mikkeller (Denemarken). Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is.

Van de dansbare Balkan-hits van Balkanova Orchestra tot de pure Folk ’n Roll van Jesco, elke dag is er een gevarieerd muziekaanbod. In samenwerking met Poppunt Overijssel zal het podium op zondag zelfs gevuld worden met lokale helden, zoals Selma en Bella Luna. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus.

Bezoekers kunnen hun liefde voor het combineren van smaken en bierkennis verbreden met speciale workshops. Nederlands favoriete biersommelier Arvid Bergström is elke dag aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten.

Van bier drinken krijg je honger. Daarom kunnen bezoekers op Mout Bierfestival genieten van zowel heerlijke borrelhapjes als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen. Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden.

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd.

Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn al verkrijgbaar voor € 9,50 (inclusief € 2,- borg en exclusief € 1,50 servicekosten). Tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)