Voorbeschouwing Berkum – DETO

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt op paasmaandag, twee dagen na de 1-2 winst van de Zwollenaren bij SDC Putten, op eigen terrein tegen DETO Twenterand. Dat betekent dus een opponent die dit seizoen verrassend sterk voor de dag komt in de Hoofdklasse B.

Afgelopen zaterdag speelde DETO in een curieus duel met 4-4 gelijk bij Swift. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof kwam daar vier keer (!) terug van een achterstand en is nu al zeven duels op rij ongeslagen.


Nadat DETO in eigen huis knap met 1-1 gelijk had gespeeld tegen Genemuiden volgde zaterdag bij Swift een waar doelpuntenfestival. Na een minuut of 10 kwamen de Amsterdammers op voorsprong maar enkele minuten later werkte Bas Postma de 1-1 binnen. Een minuut later werd het alweer 2-1 en Swift kreeg kansen op meer, maar kort voor rust bracht Sten Knol de stand op 2-2. Direct daarna kwam DETO opnieuw achter (3-2), maar na rust bleken de Tukkers een uiterst taaie tegenstander. Kai Wesselink was al een paar keer dicht bij de 3-3 maar die kwam op naam van Tim Pothast, die scoorde uit een fraaie vrije trap. Toen Swift 10 minuten voor tijd op 4-3 kwam leek de zaak toch beslist, maar DETO kwam voor een vierde keer terug want vlak voor tijd kopte Tom Koelman de 4-4 binnen. Door deze zwaar bevochten remise staat DETO nu op een mooie zesde plek, al lijkt de achterstand op de top te groot om, afgezien van een periodetitel, nog veel kans op de prijzen te maken.

Berkum won een week geleden met 2-1 van Flevo Boys en pakte afgelopen zaterdag met een 1-2 winst bij SDC Putten zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen. De formatie van trainer Arno Hoekstra kwam daar direct na de aftrap goed weg maar werd gaandeweg sterker en kort voor rust kwamen de Zwollenaren op 0-1 en 0-2 via Martijn Brakke en Johnsen Bacuna. Na de hervatting kreeg Berkum zeker drie kansen om die voorsprong uit te breiden maar Putten sloeg aan de andere kant toe. Daar bleef het echter bij, ook omdat de Zwolse defensie onder leiding van de sterk spelende aanvoerder Marc van der Meulen redelijk eenvoudig op de been bleef.

De Zwollenaren bewaren slechte herinneringen aan hun uitwedstrijd bij DETO in november. Berkum kreeg daar kansen maar hielp die om zeep en maakte achterin pijnlijke fouten die direct werden afgestraft. Het stond toen na acht minuten al 2-0 door goals van Ferdi ter Avest en Kai Wesselink en nog vóór rust maakte Coplan Soumaoro daar 3-0 van. In het tweede bedrijf maakte Tim Pothast het nóg erger voor Berkum (4-0) en het duurde tot de slotfase voordat de bezoekers wat terug konden doen. Daar waren wél twee strafschoppen voor nodig, die beide werden benut door Marc van der Meulen, waarmee de eindstand op 4-2 kwam.

Na de winst van afgelopen zaterdag staat Berkum nu op een 10e plaats en de Zwollenaren kunnen de punten dus nog steeds goed gebruiken. De ploeg van trainer Arno Hoekstra is hard aan revanche toe tegen DETO, dat echter gewaarschuwd naar Zwolle zal komen en heeft laten zien behoorlijk goed in vorm te zijn. De wedstrijd Berkum-DETO Twenterand wordt op paasmaandag geleid door scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Voorbeschouwing Berkum – DETO”

Reacties zijn gesloten.