Het weer: Zonnig, droog en weinig wind

Hanzeboog
Foto: Hans Smit

Maandag plakt Zwolle een prima dag aan het weekend vast. De zon schijnt en het blijft droog. Sluierwolken zijn op hoogte te zien in de blauwe lucht en er ontstaan stapelwolken. De temperatuur ’s morgens is onder 15 graden gedaald, ’s middags klimt het kwik naar een zomerse 25 graden.

De wind zit in de zuidhoek, maar is zwak zodat deze geen rol van betekenis speelt. De stapelwolken verdwijnen ’s avonds. De temperatuur in de stad blijft nog lang boven de 20 graden.

De barometerstand daalt maandagmiddag want een storing is in aantocht. Voordat die Zwolle bereikt, schuift dinsdagochtend uit het westen sluierbewolking over. De zon komt er doorheen, maar ’s middags arriveert een dikkere wolkenmassa.

Dinsdagmiddag trekt de storing over met bewolking, regen en wat meer wind uit het zuiden tot zuidwesten. Voor de regen uit wordt de 25 graden mogelijk nog even gehaald in Zwolle.

Woensdagochtend is de neerslag voorbij. Zwolle start koeltjes, een temperatuur ’s morgens vroeg rond 12 graden. Ook de middagtemperatuur valt lager uit dan in de rest van de week, ongeveer 23 graden is het maximum. In de koelere luchtsoort ontstaan woensdag gemakkelijk stapelwolken. Regen laten ze niet los.

Ook donderdag houdt Zwolle het onder de zon en veel wolkensluiers droog. Vrijdag neemt een nieuwe storing regen mee, maar de temperatuur blijft nog op zomers niveau. Het is even afwachten of dat komend weekend ook nog lukt.

Foto 1
Hanzeboog - Foto: Hans Smit
Hanzeboog
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)