Het weer in het weekend: Veel wolken en koel, zaterdag kans op een buitje

Foto van auteur

Zwolseweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag schuiven wolkenvelden over Zwolle. De zon heeft daar een hele dobber aan. Met de wolkenvelden kan ook een buitje meeliften. Kans daarop is er in de loop van de ochtend en in de middag.

De wind is over het algemeen zwak vanuit noordelijke richtingen. Koele lucht stroomt hierheen en wanneer de zon het aflegt tegen de wolken, dan is dat eind april voelbaar. Na een ochtend met ongeveer vier graden op de thermometer, zit er ‘s middags slechts 12 graden in. Dat is onder de maat voor de tijd van het jaar. Hogedruk boven de Atlantische Oceaan en de Britse Eilanden houdt bij ons luchtaanvoer vanuit het koele noorden op gang. Voor warmte moeten we het hebben van instraling door de zon.

Zondag is het sterk de vraag in hoeverre dat lukt. Na een ochtend met kans op mistbanken, wordt bewolking op allerlei hoogtes boven Zwolle verwacht. Tussenruimte voor de zon zou mooi zijn, maar waarschijnlijker is een schijnsel door de wolken heen. Er valt zondag geen regen. De wind is zwak uit noordelijke richtingen. Het kwik stijgt van 5 graden in de ochtend naar – met een beetje geluk – 14 graden in de middag.

In de nieuwe week zit de wind nog steeds vast in de noordhoek. Zwolle mag dagen met vrij koel weer tegemoet zien en af en toe zon. Het is overwegend droog. Op dinsdag is er een kleine kans op een beetje regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)