Het weer: Frisse ochtend, daarna zon en wolken

Zandhove
Foto: Ank Pot

Vrijdag houdt Zwolle het waarschijnlijk droog. Voor alle zekerheid noemen we de kans op een verdwaald buitje in de loop van de ochtend of ergens in de middag. De zon vertoont zich te midden van stapelwolken en blauwe lucht. ’s Avonds verdwijnen de meeste wolken.

De dag gaat nogal fris van start, een ochtendminimum van slechts 5 tot 8 graden, in het buitengebied mogelijk nog iets lager. ’s Middags loopt de temperatuur op naar 18 graden, wat aan de koele kant is. Ook de komende dagen zit warmer weer er nog niet in door blijvende aanvoer van lucht uit de westhoek. Uit die richting komt ’s ochtends een zwakke wind, ’s middags neemt hij toe naar matig.

Zaterdag is de kans op een buitje groter doordat een storing boven de Noordzee langs onze omgeving schampt. Die veroorzaakt tevens meer bewolking, maar de zon laat zich zeker zien. Een wind uit westelijke richtingen en een middagtemperatuur rond 18 graden.

Zondag is de kans op een buitje verwaarloosbaar klein. De zon krijgt alle ruimte tussen vriendelijke stapelwolken. Met een wind uit het westen tot noordwesten komt het kwik ’s middags niet hoger dan 18 graden. Wie de luwte weet te vinden, voelt de kracht van de zon.

Foto 1
Zandhove - Foto: Ank Pot
Zandhove
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)