Het weer: Bewolking en mogelijk een buitje

Foto van auteur

Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend rond acht uur is het ongeveer 6 graden in Zwolle. Er trekt een niet erg actief front vanuit het noorden over. Het voert een wolkenpakket mee en mogelijk een buitje. De kans daarop in onze regio lijkt in de loop van de ochtend het grootst.

In de eerste helft van de dag valt het tegen met de zonneschijn. De kansen voor de zon keren in de middag en ‘s avonds klaart het flink op. De wind is eerst zwak uit noordelijke richtingen, in de middag toenemend naar matig, kracht 3. ’s Avonds weinig wind meer. De temperatuur is sterk afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn. Mocht de bewolking ’s middags traag het veld ruimen, dan is het met een maximum van ongeveer 14 graden gedaan. Krijgt de zon meer speelruimte, dan enkele graden hoger.

Woensdag is er veel sluierbewolking. De zon prikt er waarschijnlijk toch doorheen. Het is een droge dag, ook tijdens dodenherdenking ‘s avonds wordt geen regen verwacht. Er staat woensdag nauwelijks wind. Het kwik krabbelt na een koude nacht omhoog naar ongeveer 16 graden.

Donderdag en vrijdag is er een kleine kans op een bui. De zon is er beide dagen bij, wel in gezelschap van wolkenpartijen. De middagtemperatuur in Zwolle is ongeveer 18 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)