Het weer: Veel zon en droog tot de avond

Foto van auteur

A-Plein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend scharrellen wolken rond boven Zwolle. Koud is het niet, rond acht uur is het al zo’n 14 graden. De zon komt er goed bij om de boel verder op te warmen. Het kwik stijgt in de stad naar een aangename 23 graden.

Verse wolken verschijnen af en toe boven de stad, in de loop van de middag worden dat er geleidelijk meer. Een storing nadert Zwolle. Deze brengt behalve bewolking ook wat regen in de avond. Geen grote hoeveelheden, nat wordt het wel buiten. De wind is matig, kracht 3 uit het zuidwesten tot westen, in de middag mogelijk nog even toenemend tot kracht 4 wordt aangetikt. Bewolking en regen trekken later in de avond weg naar het zuidoosten.

In de nacht naar donderdag klaart het op, zodat de zon donderdagochtend ongehinderd aan de slag kan boven Zwolle. Plenty zonneschijn en een blauwe lucht in de eerste helft van de dag. Rond het middaguur komt wat sluierbewolking binnen schuiven en er ontstaan stapelwolken. Regen wordt daaruit niet verwacht. Een maximumtemperatuur van ongeveer 20 graden.

Zo’n temperatuur staat ook vrijdag op de planning. De zon krijgt ruimte van de wolken, om er optisch een mooie dag van te maken. De wind doet stevig mee uit het westen tot zuidwesten. Er is een minieme kans op een spetterbuitje.

Het weekend ziet er mooi uit met veel zon en geen kans op regen. Een middagtemperatuur rond 22 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)