Het weer: Zon en wolken

Foto van auteur

Veecaterdijk

Zwolle – Vrijdag ligt Zwolle onder aanvoer van wolken uit het noordwesten. De zon laat zich heus goed zien, maar vooral rond het middaguur kan de bewolking tijdelijk de overhand krijgen. Een paar druppels regen zijn ‘s middags niet compleet uit te sluiten.

Deze vallen dan uit een buitje dat precies over de stad moet trekken. Veel zal het niet voorstellen. We starten ‘s morgens om acht uur met ongeveer 15 graden op de thermometer. In de middag is het maximum 21 graden, wat iets koeler is dan op donderdagmiddag. De noordwestenwind is vooral in de middag actief: windkracht 3, in open gebied rond Zwolle misschien even kracht 4. ‘s Avonds afnemende wind. In de nacht naar zaterdag trekt een zwak front over de stad.

Dat front bestaat uit bewolking, waar in de tweede helft van de nacht een beetje regen uit kan vallen. Zaterdagochtend verdwijnt dat zaakje al vroeg naar het zuidoosten, zodat het droog wordt en de zon alle ruimte krijgt. Een hogedrukgebied arriveert in het weekend vanuit het westen en zorgt voor kurkdroog weer en veel zonuren. Na het weekend zorgt het tevens voor toevoer van tropische hitte uit het zuiden tot zuidoosten.

Volgens de laatste berekeningen worden maandag en dinsdag de warmste dagen in Zwolle. Een tropische hitte van 30 graden of hoger kan maandag worden verwacht. Dinsdag is er kans op een temperatuur boven 35 graden. Woensdag doen buien vanuit het zuidwesten vermoedelijk een aanval op de hitte.