Het weer: Zon en warmte na een mogelijk grijze ochtend

Uiterwaarden bij Westenholte.
Foto: Ank Pot

Donderdag kent Zwolle mogelijk een grijze start. Nevel en laaghangende bewolking lossen ergens in de ochtend op, een proces dat woensdag langer duurde dan verwacht. Donderdag komt de zon er waarschijnlijk wat vlotter bij. Het blijft droog.

’s Middags is de zon present en de temperatuur gaat lekker omhoog. Ongeveer 24 graden in de stad is het maximum in de namiddag, na een ochtendminimum van ongeveer 13 graden. Het is warm voor de tijd van het jaar. Er staat minder wind dan op woensdag: noordoost tot oost, kracht 2 à 3, in de avond verder afnemend.

Donderdagavond is er weinig tot geen bewolking, maar in de nacht naar vrijdag is er kans dat wolkenveldjes uit Duitsland overtrekken. Vrijdag overdag is het droog met veel zonneschijn, die de temperatuur naar 23 graden stuwt. Weinig tot geen bewolking bij een matige oostenwind.

In het weekend is de oostenwind slechts zwak. De zon speelt beide dagen de hoofdrol boven Zwolle en krikt het kwik op naar 23 tot 25 graden. Deze nazomer eindigt maandag met een regenstoring uit het zuidwesten.

Foto 1
Uiterwaarden bij Westenholte. - Foto: Ank Pot
Uiterwaarden bij Westenholte.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)