Het weer in het weekend: Zon, wolken en koel

Foto van auteur

Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag maakt de noordwestenwind het vrij fris voor de tijd van het jaar. Meer dan een middagtemperatuur van 15 graden zit er niet in voor Zwolle. Dat is enkele graden onder het gemiddelde voor eind mei. De ochtend begint met ongeveer 11 graden op de thermometer.

De zon is erbij, terwijl stapelwolken over de stad schuiven. Rond het middaguur zijn het er extra veel. De zon heeft daar tijdelijk last van maar verdwijnt niet geheel van het toneel. De kans dat uit een stapelwolk van groter formaat een drup regen valt is uiterst klein. De noordwestenwind doet mee met kracht 3 tot 4, een vrij stevig briesje. In de avond en nacht afnemende wind.

In de nacht naar zondag trekt een gebied met buitjes van noord naar zuid over. Er is kans op een beetje nattigheid.

Zondagochtend is de temperatuur iets onder de 10 graden gedaald. Er wordt meer bewolking boven Zwolle verwacht dan zaterdag. De hele dag is er een kleine kans op een spetterbuitje. De noordwesten– tot noordenwind drukt de middagtemperatuur nog iets: 14 tot 15 graden. Voor het gevoel is het in de volle wind slechts 11 graden.

Ook maandag is het koel. De wind houdt zich echter een stuk rustiger. Zwolle krijgt een mix van zonneschijn en wolken over zich heen, waarbij de wolken de overhand hebben.

Dinsdag begint de temperatuur uit het dal te klimmen. Woensdag komt 20 graden weer binnen bereik.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)