Het weer: Zomers warm met zon en wolken

't Kleine Veer
Foto: Hans Smit

Dinsdag wordt het behoorlijk warm in Zwolle. ’s Morgens beginnen we met ongeveer 18 graden, ’s middags klimt het kwik richting 29 graden. In een achtertuin of op een balkon ergens in de stad zal de tropische 30 graden ongetwijfeld gehaald worden.

De zon en de warme zuidenwind helpen het kwik zo ver de hoogte in. Overdag blijft het droog, pas laat in de avond en vooral in de nacht naar woensdag is er kans op een bui, mogelijk met onweer. Zo’n nachtelijke onweersbui is van een lichter kaliber dan de geweldenaar die zondagmiddag Zwolle teisterde. De buien worden woensdag gevolgd door minder warme lucht, waar we de rest van de week in blijven zitten.

Op grote hoogte schuiven dinsdag sluierwolken voorbij en daaronder verschijnt met name in de middag ook wat lagere bewolking. Het is een zomerse dag met wolken als extraatje. ’s Morgens is de zuidenwind nog zwak, in de middag draait hij naar richtingen rond west en neemt toe naar een volle kracht 3, een matige wind.

Woensdagochtend in alle vroegte verlaten de resten van de nachtelijke buien Zwolle. Ze trekken weg naar het oosten. Zon en stapelwolken gaan het weer verzorgen. Een enkele stapelwolk schopt het misschien tot een buitje. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden, duidelijk minder warm dan op dinsdag, maar wel zo’n beetje gemiddeld voor deze tijd van het jaar.

Dat temperatuurniveau houdt Zwolle tot en met vrijdag vast. De aanvoer is vanuit het westen, waarvandaan soms lichte storingen met wat buitjes meekomen. Ondanks dat lijkt de zon deze week de overhand te houden boven Zwolle.

Foto 1
't Kleine Veer - Foto: Hans Smit
't Kleine Veer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)