Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Foto van auteur

Foto: BroodfondsMakers

Zwolle – In Zwolle is een nieuw Broodfonds in oprichting. Het is een solidair vangnet voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen.

Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving. Op 21 juni is er een informatieavond. Het idee achter een Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken blijft van henzelf.

Biba Schoenmaker, Haiko Liefmann en André Jonkers zijn de oprichters van de BroodfondsMakers. Zij geven alle nieuwe Broodfondsen persoonlijk advies en begeleiding. Biba Schoenmaker: “In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door 28.400 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.”

Een Broodfonds is voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wie meer wil weten over het nieuwe Broodfonds in Zwolle kan vragen stellen op de informatieavond. De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten.

Datum en tijd: dinsdag 21 juni, start 19.30 uur (19.00 uur inloop)

Locatie: Creatieve Coöperatie Zwolle, Esdoornstraat 3, 8021 WB Zwolle

Aanmelden vooraf via de website www.broodfonds.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)