Nieuw Broodfonds voor ondernemers in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Stockfoto

Zwolle – In Zwolle wordt een nieuw Broodfonds opgericht. Het is een solidair vangnet voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Ze steunen elkaar bij ziekte met schenkingen via het Broodfonds.

Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit Zwolle en omgeving. Op 9 februari is er een informatieavond. Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

In Nederland zijn al 638 Broodfondsen opgericht door 29.175 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wie meer wil weten over dit nieuwe Broodfonds of zich wil aansluiten, kan gaan naar de informatieavond. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen.

Tijdstip: donderdag 9 februari om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Locatie: Creatieve Coöperatie Zwolle, Esdoornstraat 3, 8021 WB Zwolle

Aanmelden vooraf via de website http://www.broodfonds.nl/

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)