Opgeheven stichting schenkt 3500 euro aan muziekvereniging in Zwolle-Zuid

KNA Zwolle
Foto: Remke Maris

Maandag geeft muziekvereniging KNA Zwolle een nieuwjaarsconcert in wijkcentrum SIO. Daarbij wordt niet alleen het nieuwe jaar gevierd, maar wordt ook stilgestaan bij de schenking die KNA Zwolle krijgt van Stichting CAI De Tweemaster.

Deze stichting zorgde de afgelopen decennia voor het doorgeven van radio- en tv-signalen aan de deelnemers in Oud-Ittersum. Omdat De Tweemaster met de komst van digitale radio en tv geen functie meer had, is de stichting per 1 januari 2023 opgeheven.

Nadat ze aan haar financiële verplichtingen had voldaan, bleef er een bedrag over van 3500 euro. Volgens de statuten mag dat bedrag geschonken worden aan een goed doel binnen de wijk. En dat is muziekvereniging KNA Zwolle geworden.

Muziekvereniging KNA Zwolle bestaat inmiddels 95 jaar en is destijds als Kunst Na Arbeid in Ittersum opgericht. De vereniging is en blijft springlevend. Tegenwoordig is er naast het KNA Orkest ook volop ruimte voor de jeugd. Muzikale jongeren uit Zwolle-Zuid tonen hun starterstalenten in de Junior Notes en de Young Notes.

Het KNA Orkest speelt tijdens het nieuwjaarsconcert een gevarieerd repertoire met moderne en lichte muziek. Het concert begint maandag 8 januari om 19.30 uur in SIO aan de Thorbeckelaan. De toegang is gratis en een vrijwillige bijdrage achteraf wordt op prijs gesteld.

Foto 1
KNA Zwolle - Foto: Remke Maris
KNA Zwolle
Foto: Remke Maris

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)