Zwolle – Op verzoek van Citycentrum Zwolle en centrummanager J. Keetman is het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) deze week begonnen met het uitvoeren van de HBD-Quickscan voor de binnenstad van Zwolle.
De HBD-Quickscan is een snelle manier om inzicht te verschaffen over hoe een winkelcentrum ervoor staat. Het HBD gaat kijken of het centrum van Zwolle nog voldoet aan de eisen van de moderne consument of dat er maatregelen getroffen dienen te worden. Op grond van jarenlange ervaring analyseert adviseur Mike Snijder het centrum aan de hand van een aantal cruciale aandachtspunten. Zo wordt uitgebreid gekeken naar de structuur van het centrum (routing, inrichting, relatie met horeca en warenmarkt), bereikbaarheid en parkeren. Ook wordt gekeken in hoeverre het centrum van Zwolle zich onderscheidt van concurrerende winkelcentra en wat voor weerwaarde het heeft. Medio maart worden de resultaten van de HBD-Quickscan tijdens een presentatie bekend gemaakt.
Info HBD:
Als sectorinstituut ondersteunt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel de gehele detailhandel. Het HBD vervult een functie als kenniscentrum; maakt maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid helder en hanteerbaar en stimuleert de professionaliteit in de sector. In het HBD werken samen: MKB-Nederland, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.
Wat mij betreft zou meer horeca en een mooi overdekt winkelcentrum niet misstaan, al is dit laatste natuurlijk erg moeilijk i.v.m. ruimte in de binnenstad.
^^ Niet als die Hema, V&D, C&A en Xenos bunkers tegen de vlakte gaan. Misschien is het mogelijk deze historische fouten nog een klein beetje goed te maken.
Het aanbod in verscheidenhied is ronduit slecht.
Nu gaat ook de Lampenier stoppen en krijgt Piet van Heerde het alleen monopolie(ik heb niks tegen de zaak van Heerde)
Het afgelopen jaar hebben drie leuke modezaken(waar ik mijn kleding kocht)de deuren gesloten vanwege hoge huurprijzen.
Dat brengt verschraling in het centrum, daar hoef je toch geen HBD-Quickscan op los te laten, de winkeliers in het centrum weten het wel. De grote jongens(onroerendgoed) vragen hoge huurprijzen. Kleine zelfstandigen kunnen dat niet meer opbrengen. En zo krijg je dus de eenheidsworst van ketens in je stad.
En zo gaat Jantje naar de kloten.