Het weer: Zonnig van vroeg tot laat

Foto van auteur

Vreugderijkerpad

Zwolle – Vrijdag bestraalt de zon Zwolle breeduit. Er zijn weinig wolken te bekennen aan de blauwe hemel. Wie lang buiten is, kan zich beter insmeren want de zonkracht is hoog in deze tijd van het jaar.

Bij gebrek aan bewolking is er natuurlijk geen kans op regen. Het is een kurkdroge dag met een matig briesje uit het oosten tot noordoosten. In de middag komt op grote hoogte wat sluierbewolking over, waar de zon dwars doorheen brandt. ‘s Morgens vroeg wijzen de thermometers ongeveer 10 graden aan. In de middag boekt de temperatuur winst vergeleken met donderdag. Vrijdag wordt een mooi maximum verwacht van 23 graden. In beschutte Zwolse achtertuinen stijgt het kwik wellicht al naar een zomerse 25 graden.

Zaterdag is een weerkopie van vrijdag. Een start met 10 graden op de thermometer en meteen al zonneschijn, die de hele dag aanhoudt. Een zonnige dag met weinig wolken. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden en er staat een matige noordoostenwind.

Eerste pinksterdag komt vanuit het zuidwesten geleidelijk bewolking opzetten. Dit is de voorbode van een buienstoring uit Frankrijk, die Zwolle ergens in de tweede helft van de dag bereikt. Er is dan kans op een bak regen en onweer. Voor de buien uit warmt het nog lekker op.

Tweede pinksterdag is de buienkans gering maar niet nul. Er is een wisselende bewolking die ruimte laat voor zon. De middagtemperatuur ligt in de buurt van een acceptabele 22 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)