PEC Zwolle stelt Marcel Boudesteyn aan als technisch directeur

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Marcel Boudesteyn is de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. Dit houdt in dat Mike Willems vertrekt bij de club. Dick Schreuder blijft behouden en is ook volgend seizoen trainer.

Dit zijn de hoofdlijnen van de wijzigingen doorgevoerd door de AVA om de rust binnen PEC Zwolle te laten terugkeren en ervoor te zorgen dat de club binnen een jaar weer promoveert naar de Eredivisie.

Zoals vorige week gecommuniceerd is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) de keuze gemaakt om twee statutaire directeuren aan te stellen. De portefeuilles van deze directeuren zijn algemene zaken en technische zaken.

Ook is besloten om het bestuur van de Stichting Aandelenbezit PEC Zwolle en de RVC (Raad van Commissarissen PEC Zwolle BV) samen te voegen. Daarnaast is het besluit genomen dat 1 van de 5 zetels in het bestuur van de stichting beschikbaar is voor de directeur van de PEC Zwolle Participatie BV. Met deze beslissingen zijn de lijnen korter en kunnen beslissingen sneller worden genomen.

Nadat is besloten om een statutair directeur voor technische zaken aan te stellen heeft de AVA Marcel Boudesteyn gevraagd deze rol te vervullen. Boudesteyn heeft aangegeven deze nieuwe uitdaging graag op te pakken. Dit houdt in dat Mike Willems zal stoppen als technisch manager en zijn taken deze periode zal overdragen aan Boudesteyn. Wij willen Willems bedanken voor al zijn inzet en betrokkenheid bij PEC Zwolle in de afgelopen jaren.

Voor de statutaire directeur algemene zaken zal een nieuwe kandidaat gezocht worden. Totdat deze gevonden is gaan Meine Breemhaar en Frans van der Kolk dit namens het bestuur invullen, waarbij Arjan Jansen als interim manager wordt aangesteld voor de komende drie maanden. Dit geeft het bestuur de tijd om een juiste kandidaat te vinden.

Ondanks dat PEC Zwolle in een roerige tijd zit voelen wij overal positieve energie en dat iedereen de schouders eronder wil zetten om binnen een jaar terug te keren naar de Eredivisie. Sponsoren, aandeelhouders, supporters en andere stakeholders zien wij massaal de club steunen en dat maakt ons trots. PEC Zwolle is een club van de hele regio.

Richting het komende seizoen en de onzekerheid over het aanblijven van onze trainer Dick Schreuder kunnen wij kort zijn; hij heeft toegezegd te blijven. De trainer zit vol energie om komend seizoen de positieve flow, gesteund door supporters, sponsoren en aandeelhouders, door te zetten. Laten we daar gezamenlijk voor gaan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “PEC Zwolle stelt Marcel Boudesteyn aan als technisch directeur”

  1. “Na Marcel Boudesteijn heeft PEC Zwolle haar oog op nog 2 kaderleden van buurman Be Quick’28 laten vallen”, zo staat te lezen op VI punt nl. “Ronald Morsink en Erik Riemens staan beiden op de shortlist om de nieuwe Directeur Algemene Zaken bij PEC Zwolle te worden.” We blijven de ontwikkelingen natuurlijk nauwlettend volgen.

  2. Is dit nou een objectief journalistiek artikel of een pro Pec Zwolle gepubliceerd berichtje welke is opgesteld door de club zelf? Het artikel is nogal hossana terwijl het natuurlijk een rommelttje van de eerste orde is daar aan de Ceintuurbaan met al die zelfingenomen medewerkers en zichzelf erg belangrijk vindende erom hangende popie jopies.

  3. Bert Venema heeft eerder al aangegeven zijn taak als Voorzitter a.i. van Be Quick’28 niet te kunnen combineren met Directeur Algemene Zaken bij PEC Zwolle. Merkwaardig trouwens dat hij weer terug is op het oude nest. Onder zijn leiding is de club toch helemaal in verval geraakt. Van hoofdklasse tot 3e klasse en een belastingfraude van enkele tonnen. Ik zou me daar als lid niet comfortabel bij voelen.

  4. Harry Plantinga schreef op 14 oktober 2008 om 11.53 uur op het onvolprezen WLZ dat de lening van 133.000 Euro in 2022 afgelost is.
    Ik durf het bijna niet te vragen, maar het is 2022 en is de lening van 133.000 daadwerkelijk door Be Quick’28 helemaal afgelost? Of moeten de hardwerkende inwoners van Zwolle nog altijd bloeden voor dit debacle en blijven we in onzekerheid of we dit geld ooit nog terug zullen zien?
    Wie weet hier meer van? Op de Sensator hoeven we natuurlijk niet te rekenen. Die weten immers nooit iets.

Reacties zijn gesloten.