Ralph Keuning weg bij Museum de Fundatie

Foto van auteur

Museum de Fundatie
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Ralph Keuning vertrekt als directeur van Museum de Fundatie. In een verklaring die de Fundatie dinsdag uitgaf, wordt gezegd dat Keuning ruimte wil maken voor een nieuwe fase in de ontwikkeling van het museum.

Totdat een nieuwe directeur is gevonden wordt Rob Zuidema, die nu interim-zakelijk directeur is, benoemd tot bestuurder. Museum de Fundatie is in de afgelopen vijftien jaar onder leiding van Ralph Keuning gegroeid van 30.000 naar ruim 250.000 bezoekers per jaar. Het museum kreeg in Nederland grote bekendheid en heeft een internationale reputatie verworven.

Volgens de verklaring heeft de exponentiële groei een wissel getrokken op de medewerkers van het museum. De organisatie zou onder Keunings leiding niet meegegroeid zijn met de toegenomen bezoekersaantallen.

“Ook was er te weinig aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de werksfeer. Het is duidelijk geworden dat de interne organisatie en de werkcultuur van Museum de Fundatie moeten veranderen,” aldus de verklaring van de Fundatie. “Daarom heeft de Raad van Toezicht besloten te zoeken naar een nieuwe directeur/bestuurder die de volledige verantwoordelijkheid krijgt over Museum de Fundatie. Deze nieuwe directeur/bestuurder zal zich in de eerste fase richten op het creëren van een veilige en uitdagende werkomgeving.”


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)