Het weer: Meer ruimte voor zon

Foto van auteur

Enkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag knapt het weer op. Na de bewolking en regen van woensdag, krijgt donderdag de zon boven Zwolle ruimte. Vooral in de middag. Een buitje is nog mogelijk, maar Twente heeft daar meer kans op.

De stijgende barometer kondigt een weersverbetering aan en de temperatuur doet mee. Een middagmaximum van 20 graden moet op veel plaatsen in de stad wel gehaald worden. Dat is warmtewinst vergeleken met woensdag. Er staat wel wind bij. In de middag matig, toenemend van kracht 3 naar tijdelijk 4 uit het westen tot noordwesten. In de avond steeds minder wind.

Vrijdag passeert vanuit het westen een weinig actief front. Dat bestaat uit bewolking waaruit heel misschien een beetje lichte regen of motregen neerdaalt. De kans dat je het vrijdag droog houdt in Zwolle is veel groter. De zon breekt af en toe door. Het kwik stijgt iets boven 20 graden uit, bij een matige wind uit het zuidwesten.

Het weekendweer ziet er goed uit. De zon gaat voldoende uren maken om er vriendelijke dagen van te maken. Wolken trekken over, maar daar valt geen regen uit. De middagtemperatuur is 20 tot 23 graden in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)