Vier personen aangehouden voor winkeldiefstal

Foto van auteur

Zwolle – Op woensdag 11 februari zijn in totaal vier personen aangehouden voor winkeldiefstal.

 

 

Even voor 11.00 uur werden in een supermarkt aan de Veemarkt twee mannen van 25 en 28 jaar oud uit Gees aangehouden. Zij hadden voor enkele honderden euro’s aan cosmetica-artikelen in een tas gestopt. Vervolgens rekenden ze bij de kassa alleen een fles drank af. Zij werden voorbij de kassa aangehouden. De twee mannen werden overgedragen aan de politie. Omdat beide van Russische afkomst zijn en illegaal in Nederland verblijven zijn ze in vreemdelingenbewaring gesteld.

Om 16.00 uur werd in een pand aan de Pannenkoekendijk een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De man had even daarvoor bij een supermarkt aan het Klein Grachtje een pakje shag gestolen. Dit was gezien door personeel. Nadat de man was vertrokken werd de politie ingeschakeld. Van camerabeelden van de diefstal werd de dief herkend. De politie ging daarop op zoek naar de man. Hij kon worden aanhouden in het pand aan de Pannenkoekendijk. Omdat de verdachte een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld. 

Rond 18.00 uur was het weer raak in de supermarkt aan de Veemarkt. Een 57-jarige man uit Zwolle had geprobeerd twee flessen drank mee te nemen zonder ze te betalen. Hij had in de winkel diverse goederen in zijn tas gestopt. Bij de kassa rekende hij alles af behalve de twee flessen. De man is voorbij de kassa aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van zijn zaak.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)