Het weer: Zonnig en zomers warm

Foto van auteur

Park de Wezenlanden
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is de lucht blauw boven Zwolle. De stapelwolken die dinsdag talrijk waren, ontbreken nu grotendeels. Af en toe verschijnen in het blauw dunne witte wolkensluiers. De zon brandt ongehinderd op Zwolle.

De temperatuur onderstreept het zomerse karakter van het weer. Om acht uur ‘s morgens beginnen we met 15 graden op de thermometer. ’s Middags loopt het kwik op naar ongeveer 24 graden. De noordoostenwind is slechts zwak, zodat in sommige Zwolse achtertuinen en op zuidelijke balkons de 25 graden gemakkelijk wordt overschreden. Dan hebben we het over zomerse warmte. Bij gebrek aan wolken is er geen kans op regen. Woensdagavond is er tijdelijk iets meer wind.

Een hogedrukgebied boven onze omgeving zorgt voor standvastig weer. Het verplaatst zich naar het oosten waardoor zeer warme lucht, oorspronkelijk afkomstig uit Spanje, koers zet hierheen.

Donderdagmiddag wordt onder veel zonneschijn overal in Zwolle 25 graden gehaald. Vrijdag en zaterdag heeft de Spaanse hitte ons bereikt, met maximumtemperaturen in de buurt van 30 graden. Ergens in het weekend wordt de warmte verdreven met regen– en onweersbuien. Wanneer precies ze over Zwolle trekken is nog niet te zeggen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)