Het weer in het weekend: ’s Middags zomers warm

Foto van auteur

Almelose Pad
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – In het weekend is het warm in Zwolle. Dat geldt voor de middag en het begin van de avond. ’s Morgens vroeg is de minimumtemperatuur een koele 15 graden, ’s middags stijgt het kwik onder veel zonneschijn naar ongeveer 28 graden. Dat is een zomerse temperatuur.

De lucht boven Zwolle is zaterdag nog een tijdje blauw met nauwelijks een wolkje. In de loop van de middag drijven wolkenveldjes hierheen. Het blijft droog. Zondag zijn er de hele dag wolkensluiers op hoogte en lagere wolkenveldjes te zien. Er is een heel kleine kans dat in de middag een mini-buitje ontstaat. Maar we houden het erop dat ook zondag in Zwolle nog steeds geen regen valt. De wind is zaterdag zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Uit die richtingen staat zondag slechts een zwak zuchtje wind.

Maandag neemt het aandeel bewolking toe. Het gaat om sluierwolken en wolkenveldjes waar de zon flauw doorheen schijnt. Ondanks de wolken belooft het een zeer warme dag te worden met een tropische temperatuur van 30 graden. Het voelt door de toegenomen luchtvochtigheid drukkend aan buiten. Waarschijnlijk blijft het maandag nog droog.

In de nacht van maandag op dinsdag ontwikkelt zich in de warme en vochtige lucht misschien een eerste onweersbui. Dinsdag tot en met donderdag kunnen we elke dag buien verwachten, mogelijk forse met of zonder onweer, die flink wat regenwater los kunnen laten boven de stad. In de tweede helft van volgende week zit de wind in de zuidwesthoek en wordt het minder warm in Zwolle.