Het weer: Kurkdroog en zomers warm

Foto van auteur

Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het kurkdroog, volop zonnig en zomers warm in Zwolle. Woensdag werd op veel plekken in de stad al moeiteloos 25 graden gescoord op de thermometers en donderdag gaat dat weer gebeuren. De lucht is lang smetteloos blauw, tot in de middag en avond enige sluierbewolking binnentrekt.

Dat kan geen kwaad, regen hoeft Zwolle er niet uit te verwachten en het blijft warm. De wind is zwak en komt nog uit de noordhoek, maar dat gaat veranderen. Vrijdag wordt vanuit het zuidwesten tot zuiden zeer warme lucht uit Spanje hierheen gevoerd. De stad mag zich voorbereiden op een tropische middagtemperatuur van 30 graden. Ook zaterdag is dergelijke tropenhitte te verwachten. De lucht kleurt geregeld meer wit dan blauw, want storingen die de hitte willen verdrijven liggen op de loer.

Mogelijk krijgen we een eerste bui al in de loop van zaterdag over ons heen. Maar volgens de huidige berekeningen zijn vette buien met kans op onweer pas in de nacht van zaterdag op zondag boven Zwolle en omgeving te verwachten. Deze timing kan nog wijzigen.

Zondag draait de wind achter de buien naar noordelijke richtingen en wordt het beduidend koeler. Volgende week wijzen de Zwolse thermometers ’s middags rond 20 graden aan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)