Het weer: Koel met zon en stapelwolken

Foto van auteur

IJsselbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend in alle vroegte is er nog kans op een buitje in Zwolle. De rest van de ochtend en de middag is het droog met veel zon. Stapelwolken verschijnen boven de stad, soms zijn het er zo veel dat de zon tijdelijk afgeschermd wordt.

In de loop van de middag zijn er steeds minder wolken te bekennen. De avondzon heeft vrij spel. Wind is er met kracht 3 vanuit het noordwesten. Dat zorgt voor koel weer. In beschutte achtertuinen zal 20 graden wel gehaald worden, maar in open gebied is het met ongeveer 18 graden wel gedaan. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik onder een heldere hemel richting 10 graden. Er is weinig wind en ‘s morgens vroeg kunnen er mistbanken hangen in Zwolle en omgeving.

Dinsdagochtend lossen ze vlot op, met hulp van de zon die de hele dag op Zwolle schijnt. Er is sluierbewolking op hoogte en in de middag wordt die dikker. Van wind is weinig te merken en het kwik gaat omhoog richting 25 graden. Woensdag en donderdag wordt de zomerse 25 graden overschreden, dankzij veel zonneschijn. In de loop van donderdag zou een bui op de proppen kunnen komen boven Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)