Het weer: Zon, stapelwolken en misschien een middagbuitje

Sterrenwacht aan de Goertjesweg.
Foto: Ank Pot

Donderdag schuiven stapelwolken over Zwolle, maar de junizon claimt ook veel uren. In de middag kan een enkele wolk doorgroeien tot een buitje. ’s Avonds zakt de boel in en ruimen de meeste wolken het veld.

We liggen in koele lucht die met een grote bocht via de Britse Eilanden en de Noordzee afkomstig is uit de omgeving van Groenland. Van de temperatuur kun je geen wonderen verwachten: ’s middags in de stad is net als woensdagmiddag 18 graden het maximum. De ochtend start met een minimumtemperatuur van 8 tot 10 graden.

De zwakke tot matige wind, kracht 2 à 3, varieert tussen zuidwest en noordwest. De meeste wind in de middag, in de loop van de avond en ’s nachts staat er nauwelijks wind.

Vrijdag smokkelt Zwolle er door wind die in de zuidwesthoek blijft een graadje bij. De score is 19 graden Celsius in de middag, na een ochtend met 10 graden op de thermometer. De kans op een middagbui is iets groter, doordat een lagedrukgebied bij Schotland wat naderbij komt en de bijbehorende regengebieden ook.

Zaterdag is de kans op een buitje ’s middags nog wat groter, maar zondag houdt Zwolle het compleet droog, met veel meer zonneschijn dan wolken, volgens de laatste berekeningen. De middagtemperatuur stagneert in de buurt van 17 graden. In de dagen na het weekend verandert daar weinig aan door wind uit het koele westen tot noordwesten.

Foto 1
Sterrenwacht aan de Goertjesweg. - Foto: Ank Pot
Sterrenwacht aan de Goertjesweg.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)