Het weer: Zon en stapelwolken, misschien een buitje

Almelose Kanaal
Foto: Ank Pot

Maandagochtend kunnen in het buitengebied van Zwolle een paar lage mistbanken hangen. De storing met de weekendbuien is naar het noordoosten vertrokken. Misschien dat nog een eenzaam buitje ontstaat en dan gebeurt dat waarschijnlijk in de middag of avond.

De zon vertoont zich tussen stapelwolken door, ’s middag ziet Zwolle de meeste wolken. Op hoogte neemt de sluierbewolking toe. De wind stelt weinig voor, het is ideaal fietsweer. In de middag zoekt dat lichte briesje de noordwesthoek op en blijft zwak.

De maandag begint met een kwikstand van ongeveer 13 graden, ’s middags wordt het 22 graden als de zon een beetje ruimte krijgt. In de avond verdwijnen de meeste wolken, wolkensluiers op hoogte blijven over.

In de nacht naar dinsdag kan het zicht verslechteren door mist. Dinsdagochtend lost deze gauw op. Vanuit het westen komt wat dikkere bewolking binnen. De kans op een buitje lijkt iets groter dan op maandag. De maximumtemperatuur ongeveer 20 graden. De noordwestenwind is zwak.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid toe. De kans op een stevige bui stijgt, bij een temperatuur die de 20 graden met moeite haalt. Dat is ronduit koel voor eind augustus. Aan het eind van de nieuwe week en in het weekend staat aanvoer van warmere lucht uit het zuiden op de weerkaarten. Dat levert temperatuurwinst op, misschien wel tot 24 graden in Zwolle.

Foto 1
Almelose Kanaal - Foto: Ank Pot
Almelose Kanaal
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)