Het weer: Zonnig en tropisch warm

Foto van auteur

Almelose Pad
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag stroomt met een oosten– tot zuidoostenwind zeer warme lucht over Zwolle uit. De dag start om acht uur met al met een ambitieuze 15 graden op de thermometer. In de middag verdubbelt die waarde naar een tropische 30 graden, misschien nog iets warmer.

Natuurlijk is er veel zon, wolken ontbreken een groot deel van de dag. ’s Middags komen hoge wolkensluiers vanuit het zuidwesten binnen drijven en weldra ook wat lagere wolken. Die horen bij een frontensysteem uit Frankrijk. Het is op weg naar Zwolle en er zitten buien op met onweer. Tot middernacht is de buienkans in Zwolle en omgeving nog klein maar niet nul. De kans op een stevige bui, wellicht met onweer, is in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend aanzienlijk groter. Houd dan rekening met veel regen en windvlagen.

Vrijdag is de maximumtemperatuur ongeveer 24 graden in Zwolle en het is drukkend buiten. Er is veel bewolking en het weer is uiterst onbetrouwbaar. Buien, met of zonder onweer, liggen de hele dag op de loer. Als een bui leegloopt boven de stad kan dat veel regenwater opleveren.

In het weekend is er nog steeds kans op een enkele bui, de scherpe kantjes zijn er echter van af. Het is nog even afwachten hoe het uitpakt met de verhouding wolken / zonneschijn. De middagtemperatuur in Zwolle komt uit ergens tussen de 21 en 25 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Maandag lijkt opnieuw een buiendag te worden, maar dat is nog ver weg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)