Het weer: Veel zon, benauwde hitte en misschien fors onweer

Jachthaven De Hanze
Foto: Hans Smit

Dinsdag begint bijzonder warm in Zwolle. ’s Morgens vroeg is het direct al boven de 20 graden. ’s Middags stijgt de temperatuur onder veel zonneschijn en sluierbewolking naar ruim 30 graden. Ongeveer dezelfde hoge temperatuur als op maandag, maar het is nu tropisch broeierig doordat de lucht vochtiger wordt.

Vocht en hitte zijn ingrediënten voor onweersbuien en daarmee moet dan ook rekening worden gehouden in de middag, avond en nacht. Zo’n bui ontstaat zeer plaatselijk en het is allerminst zeker of Zwolle ermee te maken krijgt.

Mocht later op de dag een bui boven de stad opdoemen, dan kan het flink tekeergaan met veel neerslag, zwaar onweer en windstoten. Wie niet verrast wil worden, houdt dinsdag een buien-app in de gaten. Ook in de nacht naar woensdag is er nog kans op onweer.

Het KNMI heeft voor Overijssel code geel uitgegeven vanwege de hitte en daarna ook voor kans op onweer. Het onweer kan dinsdag aan Zwolle voorbijgaan, maar met onaangenaam warm en benauwd zweetweer krijgen we zeker te maken. De hitte kan gevaarlijk zijn voor ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Intensief sporten wordt vanaf 11.00 uur afgeraden.

Woensdag is de hitte de stad uit. Onder een wolkenlucht met buien wordt het ruim 20 graden, ongeveer 10 graden minder warm dan op dinsdag. In de ochtend kan een bui stevig uitpakken en gepaard gaan met onweer.

Donderdag knapt het weer op, de zon krijgt de overhand en het blijft waarschijnlijk droog. Een zomerse middagtemperatuur van circa 26 graden. Zuidwestenwind, evenals op vrijdag wanneer weer meer wolken over de stad trekken met kans op buitjes.

Foto 1
Jachthaven De Hanze - Foto: Hans Smit
Jachthaven De Hanze
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)