Het weer: Kans op buien en minder zacht

Jan van Arkelweg begin maart.
Foto: Ank Pot

In de nacht naar vrijdag trekt een koufront met regen over Zwolle. Ook vrijdagochtend vroeg kun je nog nat worden. Het front trekt vlot over, maar erachter ontstaan buien. De buiigheid is het sterkst in de middag en het begin van de avond.

Een fors exemplaar kan over de stad trekken met kans op onweer en windvlagen. Er staat een bries uit het zuidwesten, kracht 3 tot 4. De temperatuur doet achter het koufront een stap terug, ongeveer 13 graden is in de middag het maximum, buiten de buien om.

Vrijdagavond neemt de buiigheid af, maar dat is tijdelijk. In de nacht naar zaterdag arriveert een nieuwe zone met een verhoogde buienkans.

Zaterdagochtend zwakt de buienneiging af en er ontstaat ruimte tussen de wolken. De zon breekt fel door bij een middagtemperatuur van 11 graden. Er staat een matige noordwestenwind, kracht 3. Schone lucht stroomt binnen met goed zicht.

Zondag is de wolkenmassa boven Zwolle dik en watergevuld. Een actief regengebied uit het zuidwesten komt in de ochtend boven de stad aan en daar zijn we niet zomaar vanaf. Regenachtig weer. In de middag en avond is er kans op stevige neerslag volgens de huidige berekeningen. Er staat een matige zuidenwind.

Ook maandag belooft een natte dag te worden bij een temperatuur overdag stijgend naar ongeveer 14 graden.

Foto 1
Jan van Arkelweg begin maart. - Foto: Ank Pot
Jan van Arkelweg begin maart.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)