Het weer: Zonnig en warm

Foto van auteur

Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag warmt het verder op in Zwolle. Na een minimumtemperatuur in de vroege ochtend rond 15 graden, gaat het kwik omhoog naar 27 tot 30 graden aan het eind van de middag. De volop schijnende zon krijgt hulp van een zwakke, maar warme zuidoostenwind.

Vooral in de middag ontstaan stapelwolken. Voor de warmte maakt dat niet uit en de zon heeft er weinig last van. ‘s Avonds blijft het lang warm. In de nacht van woensdag op donderdag verdwijnen de meeste wolken. Bij weinig tot geen wind daalt het kwik naar een nachtelijk minimum in de buurt van 16 graden. Donderdag begint breeduit zonnig. De temperatuur loopt in de stad enthousiast op naar zo’n 28 graden. In de middag verschijnt meer bewolking die de zonnestralen gaat temperen. Vanuit het westen nadert een front met regen en daarachter minder warme lucht.

Dat front met dikke bewolking en de eerste neerslag wordt ergens donderdagavond boven Zwolle verwacht. In de nacht naar vrijdag is de kans op regen groot. Vrijdagochtend knapt het weer op. De zon breekt door, maar het is beduidend koeler dan eerder deze week: ongeveer 22 graden is de middagtemperatuur.

Het weekend ziet er veelbelovend uit. De weerkaarten tonen plenty zonneschijn boven Zwolle. De kans op een buitje is miniem. Het kwik gaat zondag omhoog richting een zomerse 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)