Het weer: Warm en weinig wind

Aa-landen
Foto: Ank Pot

Maandag is het warm in Zwolle. Na een ochtend met ongeveer 15 graden op de thermometer, stevenen we in de stad af op een zomerse middagtemperatuur van 25 graden. Dat is buitengewoon hoog voor 2 oktober, een maximum rond 16 graden is normaal.

Het is droog en de zon schijnt door sluierwolken op hoogte heen. Ook op lagere niveaus kunnen wolken verschijnen. De wind doet kalm aan vanuit het zuidwesten, later in de middag en avond draait hij naar het zuiden tot zuidoosten.

Voor de kust van Bretagne is een storing in de maak, die dinsdag over onze omgeving trekt. Dinsdagochtend wordt de bewolking snel dikker en de regenkans stijgt. Volgens de huidige berekeningen heb je ’s middags de meeste kans om nat te worden in Zwolle. De wind neemt flink toe uit het zuidwesten tot westen, een volle kracht 4 in de middag, ’s avonds weer wat afnemend. De middagtemperatuur ligt iets onder de 20 graden.

Woensdag en donderdag heeft de westenwind er nog steeds zin in. De zon laat zich zien in combinatie met wolken, bij een temperatuur die ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. Donderdag krijgt Zwolle vermoedelijk regen van een front uit het noordwesten.

Komend weekend keert de warmte uit het zuiden even terug. Mogelijk gaat het wederom richting 25 graden. Die bijzondere oktoberwarmte houden we in de gaten, hier in het weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Aa-landen - Foto: Ank Pot
Aa-landen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)