Het weer: Warm en ’s avonds buien

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag wordt het voor de buien uit nog flink warm in Zwolle. ‘s Morgens vroeg is het al zo’n 20 graden. En net als woensdag tikken we ’s middags de tropische 30-gradengrens weer aan. Later op de dag is het een benauwde warmte.

In het begin van de middag worden de eerste buien boven de provincie Zeeland verwacht. In Zwolle is het dan nog zonnig en zomers. Er staat weinig wind uit het zuiden. ‘s Middags neemt de bewolking toe, maar verder is er nog niks aan de hand. De buien bereiken in de avond onze omgeving, vermoedelijk al vroeg in de avond. Houd voor de precieze timing de radar in de gaten. Zo’n avondbui kan fors uitpakken met stevige regenval, hagel, onweer en windvlagen. Ook in de nacht naar vrijdag kan het nog blijven spoken.

Vrijdagochtend zijn de buien naar het noordoosten verkast. Ze hebben de warmte uit Zwolle verdreven. Er is ’s morgens nog wat hoge sluierbewolking, die aan de bovenkant door de buien is uitgespuwd, maar ook deze verdwijnt geleidelijk. De zon komt vrijdag steeds krachtiger door. Uit de overgebleven stapelwolken wordt geen regen meer verwacht. De middagtemperatuur komt in de stad uit op ongeveer 23 graden.

Het weekend verloopt droog met af en toe wolkenveldjes. De zon is er beide dagen goed bij en de middagtemperatuur ligt in de buurt van 25 graden. Dat is zomers warm.