Het weer: Zonnig en warm, vanaf de avond buien met onweer

Bij de Oude Mars.
Foto: Ank Pot

Dinsdag schijnt de zon boven Zwolle vele uren door sluierwolken heen. Het is droog en de temperatuur loopt lekker op. We mikken ’s middags in de stad op 26 graden. De wind is zwak tot matig uit het oosten, kracht 2 à 3. Prima weer dat met die warmte zomers aandoet.

Intussen is een activerende onweersstoring uit Noord-Italië via Duitsland op weg naar onze omgeving. Dat is te merken aan langzaam dikker wordende sluierwolken. Maar het blijft hier ’s middags nog droog, terwijl stevige onweersbuien Brabant en Limburg onveilig maken.

Zwolle krijgt in de loop van de avond de eerste bui over zich heen. Dan is de kans op onweer het grootst, houd je buien-app in de gaten. In de nacht naar woensdag trekken meer buien naar onze omgeving. De kans op onweer neemt ’s nachts af, maar het gaat uit dikke buienwolken flink regenen.

Woensdagochtend is het nog steeds nat, maar de neerslag verdwijnt ’s middags. Zwolle blijft waarschijnlijk wel aankijken tegen een flinke portie wolken. De wind komt met een volle kracht 3 uit het zuiden tot zuidwesten en met amper 20 graden op de thermometer blijft de temperatuur wat achter.

Donderdag en vrijdag knapt het weer op. De kans op buien is klein, de zon komt terug en het kwik stijgt richting 23 graden.

Foto 1
Bij de Oude Mars. - Foto: Ank Pot
Bij de Oude Mars.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)