KNA-orkest geeft nog één keer concert met Martin Oosterwijk

Foto van auteur

Zwolle – Kunst na Arbeid (KNA) neemt maandagavond 11 juli plaats op het terras van het SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle om daar een informeel concert te verzorgen.

Naast het KNA-orkest geeft Young Notes, het jongerenorkest van Zwolle-Zuid, een eerste optreden. Ook de Knollentrekkers zullen hun medewerking verlenen. KNA is de nieuwe orkestvorm waarin een breed instrumentarium mogelijk is. Het orkest heeft zich onder leiding van Martin Oosterwijk het spelen van hedendaagse muziek eigengemaakt. Ze willen dat net als op 23 juni in Hedon ook nu weer laten horen.

Bijzonder aan dit concert is dat dit het laatste optreden is met Martin Oosterwijk als dirigent. Na bijna dertig jaar hebben KNA en Martin in goed overleg besloten dat KNA na de vakantie op zoek gaat naar een nieuwe artistiek leider.

Young Notes is het jongerenorkest van Zwolle-Zuid. Het gaat bij de Young Notes vooral om het samen muziek maken. Jongeren die al een instrument bespelen en eens in een orkest willen spelen zijn van harte welkom. Alle instrumenten zijn in principe welkom. De jongeren regelen en besturen alles binnen het orkest. Zij worden hierbij ondersteund door onder andere Cibap.

De Knollentrekkers behoeven bijna geen toelichting meer. Zij zijn een graag gezien dweilorkest in Zwolle en ver daarbuiten. Het laatste succes dat zij op hun naam schreven was het optreden bij de start en finish van de avondvierdaagse in Zwolle.

Luisteren en genieten kan op maandag 11 juli vanaf 19.30 uur. Bij regen zit het orkest binnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)